Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο Δ Ε Λ Τ Ι Ο 16ης Φεβρουαρίου 2010

Ύδρα 16 Φεβρουαρίου 2010


Αγαπητοί μας Συμπατριώτες, Συμπατριώτισσες και Φίλοι της Ύδρας,


Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε λόγω της οικονομικής κρίσης, και ενώ ο κάθε επαγγελματίας στο νησί μας προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιβιώσει, ιδιαίτερα κατά τους δύσκολους χειμερινούς μήνες, συνέβη το εξής:
Ο κ. Αναστόπουλος στις 22//12/2009, στέλνει έγγραφο στην Αρχαιολογική Υπηρεσία (Αρ. πρωτ. 6648/22-12-2009), ζητώντας την προαπαιτούμενη έγκριση, 29 αποδεκτών επαγγελματιών, για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων.
Η Αρχαιολογική Υπηρεσία, αμέσως μετά τη λήψη του παραπάνω εγγράφου απαντά εγγράφως (Αρ. πρωτ. 9931/22-12-2009) ως εξής:

«Μετά το σχετικό έγγραφο του Δήμου Ύδρας και προκειμένου να λάβετε την προαπαιτούμενη των άλλων αδειών έγκριση του ΥΠΠΟΤ σύμφωνα με το Ν.3028/2002, παρακαλούμε να καταθέσετε στην Υπηρεσία μας την άδεια που σας έχει χορηγηθεί από το Δήμο Ύδρας - κατά παράβαση του ανωτέρω νόμου – με τα στοιχεία του φακέλου και συγκεκριμένα:
1. Άδεια λειτουργίας καταστήματος και τυχόν άδειες από άλλους φορείς, που διαθέτετε.
2. Απόσπασμα γενικού τοπογραφικού σχεδιαγράμματος οικισμού, όπου θα δηλώνετε η θέση του ακινήτου. Τοπογραφικό σχεδιάγραμμα όπου θα εμφαίνεται ο ενοικιαζόμενος δημοτικός χώρος σε σχέση με το ακίνητο.
3. Ενδεικτικές φωτογραφίες όπου θα δηλώνεται με διαγράμμιση ο προς ενοικίαση χώρος και φωτογραφίες του περιβάλλοντος χώρου του ακινήτου σας.
4. Αριθμός τραπεζοκαθισμάτων που θέλετε να αναπτύξετε στον προς ενοικίαση χώρο».

«Αυτά τα ολίγα», ζητά η Αρχαιολογική Υπηρεσία από τους Συμπατριώτες μας, υποβάλλοντάς τους σε κόπους και έξοδα, καθιστώντας τους και παραβάτες του Νόμου, αφού ο κ. Αναστόπουλος, ενώ γνώριζε τον υφιστάμενο Νόμο από το 2002, δεν φρόντισε από τότε να ζητήσει όλα αυτά τα στοιχεία από τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες πριν τους χορηγήσει την απαιτούμενη άδεια.

Δεν τον νοιάζει τον κ. Αναστόπουλο αν οι επαγγελματίες ξοδεύουν χρήματα, αν ταλαιπωρούνται, αν ζουν στην αβεβαιότητα εν όψει μάλιστα της καλοκαιρινής περιόδου.
Κατά την γνωστή σε όλους μας τακτική και νοοτροπία του, προσφέρει σε όλους εκδούλευση, ότι δήθεν το πρόβλημα είναι σοβαρό και μόνο εκείνος είναι σε θέση να το λύσει.
Η πραγματικότητα είναι άλλη αγαπητοί μας συμπατριώτες. Ο εκάστοτε Δήμαρχος οφείλει και πρέπει να είναι αυτός που θα προλαβαίνει, θα υποστηρίζει και θα προασπίζει τα συμφέροντα για τον καλό και άνετο τρόπο ζωής των συμπολιτών του. Γι’ αυτό κάθεται σε αυτήν την δύσκολη θέση και γι’ αυτό είναι ταγμένος. Αν αυτά δεν μπορεί να τα κάνει, καλό θα είναι να πηγαίνει σπίτι του, όπου εκεί μπορεί να κάνει ό,τι θέλει.
Ο Συνδυασμός μας «Η Αλήθεια για την Ύδρα» και συγκεκριμένα ο επικεφαλής κ. Άγγελος Κοτρώνης, αντιμετωπίζοντας με την πρέπουσα σοβαρότητα το παραπάνω θέμα, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Αρχαιολογική Υπηρεσία, με σκοπό να επιδιώξει συνάντηση. Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας του με την αρμόδια υπάλληλο, εξέθεσε τα επιχειρήματά του και τελικά πήρε την διαβεβαίωση ότι για τη φετινή σεζόν δεν θα ζητηθεί τίποτα από τα παραπάνω και ότι ίσως του χρόνου επανεξεταστεί το θέμα.
Ποιά είναι η πολυπόθητη λύση που θα δώσετε στους τρομοκρατημένους επαγγελματίες κ. Αναστόπουλε;; Σταματήστε επιτέλους την εκδούλευση και τα μεγάλα λόγια. Αντιληφθείτε επιτέλους ότι θα μας βρίσκετε πάντα μπροστά σας, αποκαλύπτοντας τα σενάρια που κατά καιρούς πλάθετε, με μοναδικό σκοπό τον εκφοβισμό των συμπολιτών μας, λίγο πριν της επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς,

Άγγελος Λ. Κοτρώνης
Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π.
τ. Δήμαρχος Ύδρας


οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Παναγιώτης Εμμ. Μαρκαντώνης

Λουκία Στεφ. Λούλου