Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο Δ Ε Λ Τ Ι Ο 9ης Απριλίου 2010

Ύδρα 9 Απριλίου 2010

Αγαπητοί μας Συμπατριώτες, Συμπατριώτισσες και Φίλοι μας,

Χριστός Ανέστη ! ! Εγκάρδιες ευχές σε όλες και όλους και στις οικογένειές σας για
προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Του χρόνου ευχόμαστε, η Ύδρα μας να βρεθεί πραγματικά αναστημένη και σε καλύτερη θέση από όλες τις προηγούμενες χρονιές, γεμάτη ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον.
Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο νησί μας, έδωσε ιδιαίτερη λαμπρότητα στο φετινό Πάσχα και η διαφήμιση για την Ύδρα μας υπήρξε μεγάλη. Όλοι μας Τον ευχαριστούμε που αγαπάει τον τόπο μας.
Σεβόμενοι τις ολιγοήμερες διακοπές Του στην Ύδρα δεν επιδιώξαμε συνάντηση μαζί Του,
παρά την μεγάλη μας επιθυμία. Θα .ηταν αγένεια εκ ,έρους μας. Δεν προσπαθήσαμε καν να
φωτογραφηθούμε μαζί Του, ούτε πααραμερίσαμε αγενώς την ώρα των Επιταφίων Ανώτερο Επίσημο φιλοξενούμενο, μπροστά στα έκπληκτα μάτια του κόσμου, για να σταθούμε δίπλα Του καμαρώνοντας. Προτιμήσαμε να βρεθούμε κοντά σας και να σας ευχηθούμε από κοντά.
Ευχαριστούμε για την αγάπη σας, που μας την δείχνετε καθημερινά πλουσιοπάροχα. Αυτή και μόνο αυτή μας δίνει το κουράγιο να συνεχίσουμε και θα συνεχίσουμε για το καλό της Ύδρας.
Αντί μιας συνάντησης, στείλαμε την Μεγάλη Πέμπτη στον Πρωθυπουργό Υδραίικα
αμυγδαλωτά για τα καλωσορίσματα, με μια σύντομη αλλά περιεκτική επιστολή μας, σε
συνεργασία με τον Σύλλογο “Υδραίων Επαγγελματιών και άλλων απασχολουμένων στις οικοδομικές εργασίες Νήσου Ύδρας ΟΙ ΥΔΡΑΙΟΙ”. Σε συνάντηση που είχε ο Συνδυασμός
μας με τον παραπάνω Σύλλογο τις τελευταίες ημέρες, συζητήσαμε για άλλη μία φορά τα χρόνια
και άλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του Συλλόγου και αναζητήσαμε λύσεις. Έτσι λοιπόν πήραμε την πρψτοβουλία να στείλουμε την παρακάτω επιστολή στον Πρωθυπουργό, την
οποία σας την παραθέτουμε γγια δική σας ενημέρωση, όπως εξάλλου σας το έχουμε υποσχεθεί.

Ύδρα, Μεγάλη Πέμπτη 2010


Προς τον
Εξοχότατο Πρωθυπουργό
Κύριο Γεώργιο Α. Παπανδρέου
Ύδρα


Εξοχότατε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά Σας καλωσορίζουμε στην αγαπημένη μας Πατρίδα την Ύδρα. Σας ευχόμαστε καλή διαμονή και καλή ξεκούραση, μετά από τις τόσες φροντίδες των τελευταίων μηνών, αλλά και τις τόσες επιτυχίες για το καλό της Ελλάδας μας.
Παρακαλούμε θερμά, σε κάποια στιγμή των Πασχαλινών Σας διακοπών στο νησί μας, να διαβάσετε την σύντομη επιστολή μας που μοναδικό στόχο και σκοπό, έχει την δική Σας ενημέρωση για τα χρόνια και πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Ιστορικού και μοναδικού τούτου τόπου.
Ο Δημοτικός μας Συνδυασμός ¨Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΑ¨, γνωρίζοντας τις δυσκολίες που βιώνουν καθημερινά οι επαγγελματίες αλλά και οι μόνιμοι κάτοικοι της Ύδρας και όχι μόνο, ζήτησε συνάντηση με τον Σύλλογο Υδραίων Επαγγελματιών και άλλων απασχολουμένων στις οικοδομικές εργασίες Νήσου Ύδρας ¨ΟΙ ΥΔΡΑΙΟΙ¨, για να συζητήσει μαζί τους τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν το νησί μας και να ληφθούν αποφάσεις για την επίλυσή τους.

Τα τελευταία χρόνια το νησί μας «καταδυναστεύεται» κυριολεκτικά από την γραφειοκρατία και την απουσία Δημοσίων Υπηρεσιών, οι οποίες η μία μετά την άλλη έφυγαν από το νησί μας, και που παλαιότερα εξυπηρετούσαν τους κατοίκους της Ύδρας.
Για την Εφορία οι Υδραίοι πρέπει να πηγαίνουν στον Πόρο. Για τα Δικαστήρια οι Υδραίοι πρέπει να πηγαίνουν στις Σπέτσες. Για το Ι.Κ.Α. που πριν λίγο έφυγε και αυτό από το νησί μας, οι Υδραίοι πρέπει να πηγαίνουν και πάλι στις Σπέτσες. Όλα αυτά υποβάλλουν σε έξοδα και ταλαιπωρίες τους Υδραίους προκειμένου να εξυπηρετηθούν.
Λόγω της γραφειοκρατίας, η ταλαιπωρία των Υδραίων έχει φτάσει, Εξοχότατε Κύριε Πρωθυπουργέ, στο απροχώρητο. Οι εκδόσεις των οικοδομικών αδειών καθυστερούν αδικαιολόγητα, ξεπερνώντας τις περισσότερες φορές τα τρία χρόνια, με αποτέλεσμα όλα τα συναφή με την οικοδομή επαγγέλματα να βρίσκονται και σε σχέση με την οικονομική κρίση, σε κατάσταση πανικού και απελπισίας.
Η Αρχαιολογική Υπηρεσία, αντί να είναι αρωγός και συμπαραστάτης μας στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, πρώτοι εμείς οι Υδραίοι θέλουμε να διατηρήσουμε τον μοναδικό σε Ιστορία και αρχιτεκτονικό χαρακτήρα τόπο μας, ο οποίος μόνο με την δική μας φροντίδα και συμβολή σώθηκε, καθυστερεί αδικαιολόγητα στις λήψεις αποφάσεων με αποτελέσματα ολέθρια για την οικονομία και την ανάπτυξη του νησιού μας.
Η Ύδρα είναι ζωντανή και πρέπει να ζήσει!
Εξοχότατε Κύριε Πρωθυπουργέ, πολλά και σοβαρά προβλήματα παραμένουν για δεκαετίες άλυτα, όπως έργα υποδομής, νερού κλπ., όμως δεν θα θέλαμε να Σας κουράσουμε περισσότερο.
Γνωρίζοντας την αγάπη Σας για το νησί μας, Σας παρακαλούμε θερμά να δείτε με συμπάθεια και μέσα στα τόσο δύσκολα καθήκοντά Σας, να ασχοληθείτε και λίγο με την Ύδρα μας.
Της Ύδρας, με το ένδοξο παρελθόν της αξίζει ένα καλύτερο σήμερα, ένα καλύτερο αύριο, μια καλύτερη και ειδική μεταχείριση από την Πολιτεία, που μοιάζει να την έχει ξεχάσει, αφού τόσα και τόσα έχει προσφέρει, προσφέρει και θα προσφέρει με την μοναδικότητά της στην Πατρίδα μας Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Σας ευχόμαστε καλή Ανάσταση και ο Αναστάς Χριστός να Σας χαρίζει υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και δύναμη στο δύσκολο έργο Σας, για το καλό της Ελλάδας.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προσοχή Σας,

Με ιδιαίτερη Τιμή και πολλές Ευχές


ο επικεφαλής του
Δημοτικού Συνδυασμού

Άγγελος Λ. Κοτρώνης
Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π.
τ. Δήμαρχος Ύδρας

οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Παναγιώτης Εμμ. Μαρκαντώνης

Λουκία Στεφ. Λούλου



ο Πρόεδρος του Συλλόγου ¨ΟΙ ΥΔΡΑΙΟΙ

Ιωάννης Κ. Παστός


ο Γραμματέας

Ανδρέας Ι. Αναργύρου



Υ.Γ: Αυτήν την επιστολή στείλαμε στον Πρωθυπουργό για δική Του ενημέρωση,
αναφορικά με τα χρόνια και άλυτα προβήματα του τόσο Ιστορικού και μοναδικού τόπου μας,
αλλά δυστυχώς τόσο πολύ άτυχου ! Ελπίζουμε σύντομα να έχουμε απάντησή Του. Θα σας
κρατάμε ενήμερους.