Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στην ιστορική αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου της Ύδρας πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010.
Πλήθος κόσμου είχε από νωρίς κατακλύσει την αίθουσα, το περιστύλιο και το προαύλιο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού του νησιού..
Την ορκωμοσία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας κ.κ. Εφραίμ, παρουσία του Ιερού Κλήρου, των Αρχών του τόπου, εκπροσώπων του Κοινοβουλίου, της Ακαδημαϊκής και της Πανεπιστημιακής κοινότητας και πλήθους κόσμου.
Αμέσως μετά την τελετή ο νέος Δήμαρχος κ. Άγγελος Κοτρώνης εκφώνησε τον καθιερωμένο λόγο λέγοντας χαρακτηριστικά:

    “Σήμερα η Ύδρα μπαίνει σε μια νέα περίοδο .
     Ορκιστήκαμε σήμερα ενώπιον του Θεού και του Υδραϊκού λαού μέσα σε αυτόν τον Ιερό χώρο. Όρκος βαρύς σαν την ιστορία αυτού του νησιού.
Τον όρκο αυτόν θα τον τιμήσουμε. Θα του δώσουμε ουσία και περιεχόμενο.
Με έργο και όχι λόγια.
   Στις 7 Νοεμβρίου μας δώσατε μια καθαρή και δυνατή εντολή. Από τότε και μέχρι τη σημερινή ημέρα δεν μείναμε αδρανείς. Αυτό το διάστημα το αξιοποιήσαμε λειτουργικά.
    (…)Υπόσχεση και δέσμευσή μου είναι να μετατρέψω την ελπίδα σε έργο.
Έργο ορατό, διαχρονικό, χειροπιαστό. Έργο για το νησί μας
Θα διεκδικήσουμε την υλοποίηση των μεγάλων έργων υποδομής και ανάπτυξης. «Κάλιο αργά, παρά ποτέ». Θα αλλάξουμε την Ύδρα με έργα.
Στη ζωή μου έμαθα να σχεδιάζω και να υλοποιώ
     Σε λίγες ημέρες, ίσως και μέσα στον Ιανουάριο, θα έλθει στο νησί μας, σύγχρονο ασθενοφόρο όχημα πλήρως εξοπλισμένο και θα παραχωρηθεί από τον Δήμο στο νοσοκομείο μας για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του.
Έχω πει και το ξαναλέω: Οι Υδραίοι, πρέπει να απαιτούν και να απολαμβάνουν υπηρεσίες Πολιτών πρώτης κατηγορίας. Μόνο αυτές τους αξίζουν.
     (…)Διαφάνεια – Αξιοπιστία – Συμμετοχή – Διαβούλευση και Συνεργασία είναι οι αρχές μας. Κανένας από εμάς δεν πρόκειται να ωφεληθεί προσωπικά από τον Δήμο. Δεν ήρθαμε για να ζήσουμε από την Ύδρα, αλλά να υπηρετήσουμε την Ύδρα.
Με αλήθεια και διαφάνεια. Ξεκινάμε  δουλειά. Πολλή δουλειά
     Από καρδιάς και μέσα από την ψυχή μου, σας ευχαριστώ όλους.
Όλα όσα μου χαρίσατε όλοι εσείς τόσο απλόχερα, τα κρατώ φυλαγμένα βαθιά μέσα στην καρδιά μου.
Τα κρατώ ψηλά, ως ιερό και πολύτιμο θησαυρό.
Τα κρατώ τόσο ψηλά, όσο ψηλά θέλω να είναι και η Ύδρα μας.
Σας ευχαριστώ όλους και σας εύχομαι καλή νέα χρόνια !”