Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ




Σε μια σεμνή τελετή και με την παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πρωτοχρονιάς η εγκατάσταση της νέας Δημοτικής Αρχής και η ανάληψη των νέων τους καθηκόντων. Προηγήθηκε η καθιερωμένη Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Κατά την διάρκεια της τελετής τον λόγο πήρε ο νέος Δήμαρχος Ύδρας κ. Άγγελος Κοτρώνης ο οποίος τόνισε:

"Το 2011 ανέτειλε για την Ύδρα, με τις καλύτερες προϋποθέσεις.
Ο Δήμος της Ύδρας, πρέπει να αποκτήσει διαφορετικό ήθος.
Η δική μας Δημοτική Αρχή στηρίζεται σε τρεις πυλώνες.
Διαφάνεια – Δημόσιος έλεγχος – Συνεργασία.
Ήρθε η ώρα η Ύδρα να διεκδικήσει αυτά που της ανήκουν και που δυστυχώς της τα πήραν λίγα-λίγα, χωρίς την παραμικρή αντίδραση από τους αρμόδιους.
Δεν έγινα Δήμαρχος, για να ζήσω από τον Δήμο.
Όποιος τολμήσει να διανοηθεί ότι θα μπορέσει έστω και λίγο, να επωφεληθεί προσωπικά από τον Δήμο, καλό είναι να το ξεχάσει πριν ακόμα το σκεφτεί.
Δε κάνω εκπτώσεις στις αρχές μου.
Είμαι ειλικρινής και ξεκάθαρος στις δεσμεύσεις μου.
Θα λέω πάντα την αλήθεια στους πολίτες, που δικαιούνται να γνωρίζουν τι παραλάβαμε, αλλά και τι σχεδιάζουμε, για να πάει μπροστά ο  τόπος μας.
Η απόφασή μας να προχωρήσουμε στο δρόμο της συνεργασίας, της συναίνεσης και της συνεννόησης, δεν περιορίζεται μόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό είναι αυτονόητο.
Δεν έχω αυταπάτες.
Γνωρίζω ότι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα που έρχονται από το παρελθόν. Μας τα  άφησαν βαριά και δυσβάσταχτη παρακαταθήκη.
Γνωρίζω ότι θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες και εμπόδια.
Έχω όμως πίστη και αισιοδοξία.
Μου τη δίνει η στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του Υδραϊκού λαού.
Η αγάπη και η εμπιστοσύνης σας.
Είμαι σίγουρος, ότι θα πετύχουμε."

Εν συνεχεία ο νέος Δήμαρχος έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα, αντήλλαξε τις καθιερωμένες ευχές με τους πολίτες όπου και τους μοίρασε το ημερολόγιο του Δήμου.
Ύστερα κατευθύνθηκε στο λιμάνι του νησιού όπου και καλωσόρισε τον Άγιο Βασίλη που παραδοσιακά ήρθε με το καΐκι του να μοιράσει δώρα και γλυκά στους μικρούς του φίλους.