Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ




























Καλωσορίζουμε στην Ύδρα τους επίδοξους “σωτήρες” της.


ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ    ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΑ”
 






Ύδρα, 5 Μαΐου 2014





Καλωσορίζουμε στην Ύδρα τους επίδοξους “σωτήρες” της.



Κατανοούμε ότι η απουσία τους για χρόνια από την καθημερινότητα του αγαπημένου μας νησιού, τους κατέστησε ξένους προς την κοινωνία της Ύδρας, τα προβλήματα και τις αγωνίες των συμπολιτών μας.



Έρχονται όμως αδιάβαστοι, χωρίς προτάσεις, χωρίς σκοπό, χωρίς πρόγραμμα και κυρίως χωρίς προοπτική. Μόλις χθες μάλιστα μας είπαν ότι θα παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους  σε λίγο καιρό….  Πότε αλήθεια; την παραμονή των εκλογών;



Ακόμα και αυτά που επέλεξαν να προτείνουν ως άξονες στο προεκλογικό φυλλάδιό τους,  προφανώς δεν γνωρίζουν ότι ήδη υλοποιούνται.

Ύδρευση, Αποχέτευση, Διαχείριση απορριμμάτων, Δρόμοι και μονοπάτια, Βρεφονηπιακός σταθμός, Λιμάνι στο Μετόχι, Γήπεδο… Αυτές είναι οι προτάσεις τους… Την πρωτοτυπία τους την  αφήνουμε στην κρίση σας. 



Μας είπαν ακόμα ότι “η Ύδρα αλλάζει”.



Η Ύδρα φυσικά και αλλάζει. Και αυτό το διαπιστώνουν πρώτοι από όλους εκείνοι που ζουν στο νησί μας και δίνουν καθημερινά τη μάχη για την πρόοδο. Βλέπουν το γήπεδο να γίνεται πραγματικότητα, την αφαλάτωση, το ναύδετο, το Μετόχι και όσα άλλα έχουν αλλάξει ή αλλάζουν την καθημερινότητά μας, να συμβαίνουν γύρω μας.



Δεν θα περιμέναμε όμως  κάτι άλλο, από εκείνους που επέλεξαν να απέχουν, να πατούν το πόδι τους στην Ύδρα μονάχα ως “εκδρομείς του Σαββατοκύριακου”, και ακόμη και σήμερα, να υποτιμούν τους συμπολίτες μας με νοοτροπίες και συμπεριφορές “Μαυρογυαλούρων”.



Η Ύδρα δεν γυρίζει πίσω. Σε ένα χθες από το οποίο αγωνιστήκαμε να ξεφύγουμε, μετά από δεκαετίες. Ένα χθες, που επιχειρεί να επιστρέψει με τον μανδύα του “καινούριου”, δείχνοντας ότι… γέρασε πρόωρα.



Οι πολίτες της Ύδρας βλέπουν και ξέρουν. Κυρίως, δεν ξεχνούν. Κανείς δεν μπορεί να τους ξεγελάσει.

Η διαχείριση του μέλλοντος της Ύδρας, απαιτεί ειλικρινές ενδιαφέρον, συγκεκριμένο σχέδιο, αξιοπιστία και αξιοπρέπεια. 

Τακτικές άλλων εποχών με «φιλικά χτυπήματα στην πλάτη» και «ταξίματα» χωρίς αντίκρυσμα, φανερώνουν κυνισμό και νοοτροπίες που δεν χωρούν στο ιστορικό και περήφανο νησί μας. 

Ούτε “εκθέσεις ιδεών” μπορούν να προσφέρουν καμία ουσιαστική λύση. 

Εμείς συνεχίζουμε. Με την πλατιά πλειοψηφία των πολιτών της Ύδρας στο πλευρό μας. 

Η Ύδρα έχει Δήμαρχο και το γνωρίζει.

Ο λαός της γνωρίζει πολύ καλά πως πρέπει να πράξει στις 18 Μαΐου και δεν θα παραδώσει την τύχη του νησιού μας σε “μαθητευόμενους μάγους”.


Από το Γραφείο Τύπου
 


ΚΟΚΚΟΣ ΠΑΥΛΟΣ


ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ    ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΑ”
 






Φίλες και φίλοι,

πριν από τρία περίπου χρόνια ζήτησα την στήριξή σας αποφασίζοντας να ασχοληθώ με το μέλλον του τόπου που ζω,  εργάζομαι  και δημιούργησα την οικογένειά μου. Η υπόσχεση που είχα δώσει τότε σε εσάς αλλά κυρίως στον εαυτό μου ήταν να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις στην ανάπτυξη  του νησιού μας.
Όλο αυτόν τον καιρό, προσπάθησα σε ότι και αν έκανα να έχω ως πρωταρχικό μου μέλημα αυτήν την υπόσχεση.
Σήμερα, κάνοντας την αποτίμηση αυτής της πορείας, των τριών και κάτι χρόνων, νιώθω την ικανοποίηση ότι η επιλογή μου να στηρίξω τον Άγγελο Κοτρώνη και την προσπάθειά του ήταν σίγουρα μια σωστή επιλογή.
Τότε είχα διακρίνει το όραμά του για το μέλλον αυτού εδώ του τόπου, σήμερα  είμαι σίγουρος πως  αυτό το όραμα δεν ήταν μια ψευδαίσθηση.
Είδα τον τόπο γύρω μου να αλλάζει. Είδα να γίνονται έργα, μικρά ή μεγάλα δεν έχει σημασία, είδα να χτίζονται βάσεις για το αύριο, να αλλάζουν προς το καλύτερο νοοτροπίες και συνειδήσεις ριζωμένες για χρόνια. Μα πάνω από όλα είδα πως με λίγη προσπάθεια και πολύ καλή θέληση πολλά μπορούν να γίνουν.
Στις 18 Μαΐου η επιλογή μας πρέπει να είναι μία. Να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε ότι καλό έχει γίνει αυτά τα τρία χρόνια.  Να δώσουμε την ευκαιρία στο όραμα να φτάσει στον προορισμό του.
 Να παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν τόπο για τον οποίο θα είναι υπερήφανα.


Παύλος Παντ. Κόκκος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

CAROLA PIETRO (ΚΑΡΟΛΑ ΠΕΤΡΟΣ)


ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ    ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΑ”
 





Ονομάζομαι Πέτρο (Pietro) Carola. Είμαι 31 ετών, γεννήθηκα στο  Μιλάνο της  Ιταλίας και μεγάλωσα στην Ρόδο όπου και πήγα σχολείο τα πρώτα χρόνια.
Επέστρεψα στην Νάπολι όπου φοίτησα στο πανεπιστήμιο Federico II και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην Ιστορία των Θρησκειών.
Μιλάω Αγγλικά, Ιταλικά, Ελληνικά. Ζω στην  Ύδρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η  Ύδρα με κέρδισε από την πρώτη στιγμή, έτσι αποφάσισα να δραστηριοποιηθώ επιχειρηματικά  δημιουργώντας  δύο μαγαζιά.
Έχοντας πάντα  στο μυαλό μου πως η συμμετοχή και η προσφορά είναι υποχρέωση όλων μας, αποφάσισα να συμμετάσχω στο Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του Δήμου Ύδρας αλλά και σε διάφορες άλλες εθελοντικές δραστηριότητες.
Όταν ο Δήμαρχος Άγγελος Κοτρώνης με κάλεσε να στηρίξω την προσπάθειά του, βλέποντας το έργο και το όραμα του για ανάπτυξη αυτού του τόπου, θεώρησα τιμή μου αυτήν την πρόταση και αποδέχτηκα αμέσως.
Εύχομαι με την ευκαιρία που μου δίνεται να μπορέσω  να συμμετέχω πιο ενεργά στην πρόοδο και εξέλιξη της Ύδρας που αγαπώ.
Ευχαριστώ τους συμπολίτες μου που με έκαναν από την πρώτη στιγμή να νιώσω την Ύδρα σπίτι μου.


Pietro F. Carola
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος



ΑΝΔΡΕΟΥ - ΜΑΛΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ


ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ    ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΑ”
 


Αγαπητoi φίλοι και φίλες,


Ονομάζομαι Ανδρέου-Μαλάνου Μαρία και απευθύνομαι σε όλους εσάς, για να σας γνωστοποιήσω την υποψηφιότητα μου στις επικείμενες δημοτικές εκλογές της 18ης Μαϊου 2014, στον συνδυασμό του υποψήφιου δημάρχου ΄Υδρας κύριου Άγγελου Κοτρώνη «Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΑ».
Γεννήθηκα στην Αθήνα και εγκαταστάθηκα στην Ύδρα μόνιμα το 1997. Είμαι παντρεμένη με τον Ιωάννη Μαλάνο, υδραυλικό και Πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Ύδρας «Ο Μιαούλης» και έχουμε αποκτήσει δύο παιδιά.
• Είμαι απόφοιτος ιδιωτικής σχολής λογιστών, γραμματέων, στενογράφων και δακτυλογράφων με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ. •  Εργάστηκα  ως γραμματέας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και πάνω από μία δεκαετία ως δακτυλογράφος ελληνικών και ξενόγλωσσων κειμένων και βιβλίων στην Αθήνα. •  Εργάστηκα ως χειρίστρια Η/Υ στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας για μία πενταετία. •  Είμαι κάτοχος πιστοποιητικού European Computer Driving License και του Cambridge International Diploma στην Πληροφορική. •  Ολοκλήρωσα το πρόγραμμα κατάρτισης τεσσάρων εξαμήνων Δημοσίου ΙΕΚ σχολής ΟΑΕΔ στον τομέα της Πληροφορικής. • Είμαι κάτοχος επάρκειας διδασκαλίας της Αγγλικής Γλώσσας του Υπουργείου Παιδείας. • Παρακολούθησα επιτυχώς τα Προγράμματα «Κατάρτιση επιχειρηματιών και δυνητικών επιχειρηματιών στην κοινωνική οικονομία» Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας και «Υποδοχή και εξυπηρέτηση πελατών ξενοδοχείων και μικρών καταλυμάτων» από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης MASTER A.E..
Η πρώτη μου επαφή με τα κοινά έγινε όταν το 2006 ανέλαβα τη θέση της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου και 2ου Νηπιαγωγείου Ύδρας. Μία θέση που για μία τετραετία υπηρέτησα με όλες μου τις δυνάμεις και σε συνεργασία με τα μέλη του Δ.Σ. καταφέραμε να εδραιώσουμε ένα αξιόπιστο, δραστήριο και αποδοτικό Σύλλογο με θετικό αντίκρισμα σε κοινωνικό-πολιτιστικό επίπεδο προς όφελος του σχολείου μας. Σήμερα, εξακολουθώ να είμαι μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων από τη θέση της Γραμματέως.
Ανταποκρίθηκα θετικά και χωρίς δεύτερη σκέψη στην Πρόσκληση του επικεφαλής του συνδυασμού «Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΑ» κύριου Άγγελου Κοτρώνη, εκτιμώντας την τεράστια προσπάθεια που έχουν καταβάλλει ο ίδιος και οι συνεργάτες του για να θέσουν την Ύδρα σε σωστή πορεία. Έργο δύσκολο και επίπονο, που όμως μέσα σε μία μόλις τριετία κατάφεραν να το θέσουν σε λειτουργία, δρομολογώντας και υλοποιώντας έργα που αφορούν όλους τους τομείς γενικότερα. Για όλους τους παραπάνω λόγους δέχτηκα με μεγάλη τιμή να δώσω το παρόν μου ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος.
Σας ζητώ να με τιμήσετε με την ψήφο σας και σας υπόσχομαι να εργαστώ με την ίδια θέληση και αποφασιστικότητα δίπλα σε ανθρώπους εργατικούς και δυναμικούς, στηριζόμενη στο γεγονός ότι έχω αποδείξει πως μπορώ να θέσω και να υλοποιήσω στόχους και να ανταπεξέλθω στα δύσκολα. Απευθύνομαι λοιπόν σε αυτούς που η επιλογή της ψήφου τους απορρέει κατόπιν ωρίμου σκέψεως και εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου. Όλοι είμαστε πολύτιμοι, όλοι μπορούμε να προσφέρουμε ειδικά τώρα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει ο τόπος μας.
Η ΥΔΡΑ ΑΛΛΑΖΕΙ!! Συνεχίζει με ανοδική πορεία για να είναι όπως ακριβώς της αρμόζει ,αρχόντισσα και στολίδι του Σαρωνικού!!


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΑΝΔΡΕΟΥ-ΜΑΛΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

<<Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΑ>>