Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Ελένη Μεθενίτη – Γιαννίμπα









Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

     Είμαι η  Ελένη Μεθενίτη - Γιαννίμπα. Απευθύνομαι σήμερα σε σας, για να σας δηλώσω ότι στις προσεχείς δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010, θα είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΑ».


     Γεννήθηκα στην Αθήνα, αλλά από μικρό παιδί θεωρούσα ιδιαίτερη πατρίδα μου την ΄Υδρα μας, τη γενέτειρα  της μητέρας μου.


     Αποφοίτησα από  το 1ο Λύκειο Καλλιθέας και στη συνέχεια φοίτησα σε ιδιωτική σχολή γραμματέων – βοηθών λογιστή.


     Μιλάω Αγγλικά και χειρίζομαι άριστα Η/Υ.


     Μετά από πανελλήνιες εξετάσεις διορίστηκα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, όπου και εργάστηκα μέχρι το 1996.Η χρονιά αυτή ήταν πολύ σημαντική για τη ζωή μου, γιατί με την απόσπασή μου στην αρχή και τη μετάταξή μου στη συνέχεια στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο ΄Υδρας, κατάφερα να εκπληρώσω την επιθυμία που πάντα είχα, τη μόνιμη εγκατάστασή μου στο λατρεμένο μου τόπο,  την ΄Υδρα.


     Παρά τις πολλές δυσκολίες που αντιμετώπισα, κατάφερα με τη δουλειά μου να ζήσω αξιοπρεπώς εγώ και η ανήλικη (τότε) κόρη μου, ώσπου γνώρισα το σημερινό μου σύζυγο Βασίλη Καλαφάτη, με τον οποίο δημιουργήσαμε  μια πολύ όμορφη οικογένεια.  Το 2000 γεννήθηκε ο γιος μας  και από την εποχή που άρχισε να πηγαίνει στο σχολείο, θεώρησα υποχρέωσή μου να συμμετέχω ενεργά στους Συλλόγους Γονέων, πρώτα στο Σύλλογο  του 1ου νηπιαγωγείου και στη συνέχεια στο σύλλογο  του 1ου Δημοτικού σχολείου στη θέση της προέδρου.


     Λόγω των παιδιών, παρακολούθησα σεμινάρια παιδοψυχολογίας και  συμμετείχα σε ομάδες συμβουλευτικής Γονέων.


     Στο πίσω μέρος του μυαλού μου,  πάντα υπήρχε η επιθυμία να ασχοληθώ με τα κοινά. Γι’ αυτό και ανταποκρίθηκα χωρίς ενδοιασμούς στην ιδιαίτερα τιμητική πρόταση που μου έγινε από τον επικεφαλής του συνδυασμού «Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΑ». κ. ΄Αγγελο Κοτρώνη, εκτιμώντας την ποιότητα του ανθρώπου, τους οραματισμούς του και τη συνέπεια του στην εφαρμογή του προγράμματός του, στους 7 μήνες της δημαρχίας του.
Η απόφασή μου αυτή δεν πηγάζει από προσωπική φιλοδοξία και οποιαδήποτε ανάγκη προβολής, αλλά από ειλικρινή αγάπη και διάθεση ουσιαστικής προσφοράς στο ιστορικό μας νησί.


      Παρότι τα προβλήματα στον  τόπο μας είναι πολλά  (παιδεία, ανεργία, ύδρευση, καθαριότητα,  αποχέτευση, βιολογικός καθαρισμός, ανακύκλωση, κ.α) θεωρώ ότι άμεση προτεραιότητα  πρέπει να δοθεί στην επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τη νεολαία μας.


     Θέλω να αγωνιστώ ώστε τα παιδιά μας να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και να μην υστερούν έναντι των παιδιών των μεγάλων πόλεων, γιατί η ΄Υδρα είναι κοντά στην Αθήνα, αλλά δυστυχώς, μακριά από τον κόσμο και διώχνει τα παιδιά της.


     Τιμώντας με με την ψήφο σας υπόσχομαι να εργαστώ με αξιοπρέπεια και εντιμότητα, με ανιδιοτέλεια και ήθος, με τόλμη και αποφασιστικότητα, για να θέσουμε το Δήμο σε τροχιά ανάπτυξης, πάντα με τη βοήθειά σας, γιατί όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.


Ελάτε να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, με όλες μας τις δυνάμεις.



Με εκτίμηση

Ελένη Μεθενίτη – Γιαννίμπα

σύζυγος  Βασιλείου Ελευθ. Καλαφάτη