Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Κόκκος Χρ. Ιωάννης












Ονομάζομαι Ιωάννης Χρ. Κόκκος.
Γεννήθηκα και κατοικώ μόνιμα στην Ύδρα. Είμαι παντρεμένος με τη Μαρία Πούλου , πατέρας δύο παιδιών και παππούς δύο χαριτωμένων εγγονών.
Για πρώτη φορά ασχολήθηκα με τα κοινά του νησιού το 1963, ήμουν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Περικλή Σεφεριάδη.
 Το 1967 ήμουν δημοτικός σύμβουλος όταν η χούντα μας αντικατέστησε. Με την επαναφορά της δημοκρατίας  επανήλθα στα καθήκοντά μου. Επίσης έχω εκλεγεί δύο φορές με το συνδυασμό του κ. Θεόφιλου Σαϊτη.
Από το 1997 εργαζόμουν ως έμπορος μεταφορέας οικοδομικών υλικών. Είμαι συνταξιούχος ΝΑΤ , αλλά διατηρώ την εμπορική μου ιδιότητα. Στην  επιχείρηση μου προσπαθώ να απασχολώ, χωρίς να θεωρηθώ ρατσιστής, μόνο Υδραίους.
Την προηγούμενη τετραετία ο επικεφαλής του συνδυασμού «Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΑ» Άγγελος Κοτρώνης, γνωρίζοντας τις γνώσεις και την εμπειρία μου, με τίμησε επιλέγοντας με για μέλος του Λιμενικού Ταμείου Ύδρας.
Αποφάσισα να συμμετέχω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος  στον παραπάνω συνδυασμό, γιατί έχω πεισθεί, ότι πραγματοποιεί ότι υπόσχεται, με τρανή απόδειξη την περίοδο του επταμήνου που διοίκησε το δήμο.
Διαθέτω γνώσεις, εμπειρία και το θάρρος της γνώμης μου και θέλω να αγωνιστώ να λυθούν χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν τον τόπο μας όπως: ύδρευση, αποχέτευση, καθαριότητα –όχι μόνο στην παραλία-, αντιπυρικές ζώνες υπό την εποπτεία του δασαρχείου, αποκατάσταση  των ζημιών στον λιμένα της Ύδρας κ.α.
Είναι πλέον καιρός να σταματήσει η τυφλή υπακοή στους ξενόφερτους  «προστάτες» που δήθεν νοιάζονται για το νησί μας.
Βλέποντας το νησί που ζούμε να βουλιάζει μέρα με τη μέρα όλο και πιο πολύ, ζητώ την ψήφο σας για να μπορέσω να αγωνιστώ.


Με εκτίμηση
Ιωάννης Χρ. Κόκκος


Καλύβα - Ράππα Στατήρω (Ρούλα)











 
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,                              
Ονομάζομαι Ράππα-Καλύβα Στατήρω ,είμαι συνταξιούχος δασκάλα και οι περισσότεροι με γνωρίζετε. Με γνωρίζετε γιατί είχα την τύχη να γεννηθώ σ’ αυτόν  τον πανέμορφο τόπο, που όλοι μας αγαπάμε και ελπίζουμε  να έχει μια καλύτερη τύχη! Στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές θα συμμετέχω στο συνδυασμό (για δεύτερη φορά) ‘’Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΑ’’, με την ελπίδα η αγάπη σας να μου επιτρέψει να αγωνιστώ για το καλό και την πρόοδο του λατρευτού νησιού μας. Ο κος Άγγελος Κοτρώνης ,ένας ευπατρίδης με αγωγή σπουδαία ,σπουδές άριστες και καριέρα καταπληκτική, απέδειξε-τους λίγους μήνες που ανέλαβε το Δήμο –ότι διαθέτει γνώσεις ,μεράκι και δύναμη για να βοηθήσει την Ύδρα να κερδίσει το χαμένο χρόνο.
Φίλοι και φίλες,
Μην επιτρέψετε με την ψήφο σας σε αδιάφορους ανθρώπους να αναλάβουν το Δήμο-τον ιστορικό αυτό Δήμο ,που τόσα έχει προσφέρει στην Ελλάδα !Όσες φορές έχει τύχει να βρεθώ στην  κεντρική αίθουσα των Δημοτικών Συμβουλίων κοιτάζω τους πίνακες των ηρώων γύρω μου και συγκινούμαι  γιατί σκέφτομαι τους αγώνες τους !Άραγε αν μπορούσαν να μας δουν σήμερα θα χαίρονταν με την κακομοιριά μας ;Κακομοιριά δεν είναι να αισθανόμαστε αιχμάλωτοι των μικροσυμφερόντων, ανίκανοι να πάρουμε την τύχη του νησιού στα χέρια μας ;
Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες,
Όσοι ζούμε μόνιμα στην Ύδρα γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα είναι πολλά. Δε θα σας κουράσω με το να τα επαναλάβω γιατί είναι σε όλους γνωστά. Εμείς σαν συνδυασμός σας υποσχόμαστε με το χέρι στην καρδιά ότι θα κάνουμε το καλύτερο για το όμορφο κομμάτι γης που μας χάρισε ο καλός Θεός!              


Ράππα-Καλύβα Στατήρω

Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός