Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο Δ Ε Λ Τ Ι Ο 24ης Φεβρουαρίου 2010

Ύδρα, 24 Φεβρουαρίου 2010

Αγαπημένοι μας Συμπατριώτες, Συμπατριώτισσες και Φίλοι,

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28 Ιανουαρίου 2010, το 4ο κατά σειρά θέμα στην ημερήσια διάταξη, ήταν η έγκριση και αποδοχή μελέτης «κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου με χλοοτάπητα».
Ο Δημοτικός Σύμβουλος του Συνδυασμού μας κ. Παν. Μαρκαντώνης μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής:
Εξετάσαμε με μεγάλη προσοχή τη μελέτη και φυσικά θα ψηφίσουμε θετικά, έχουμε όμως να κάνουμε μερικές επισημάνσεις και παρατηρήσεις.
Νομίζουμε ότι η συγκεκριμένη μελέτη είναι ελλιπής, διότι πουθενά δεν προβλέπεται η δημιουργία αποδυτηρίων αθλητών και διαιτητών, δεν υπάρχει πρόβλεψη για περίφραξη του αγωνιστικού χώρου που είναι απαραίτητη για την ασφάλεια των αθλητών, δεν υπάρχει πρόβλεψη ηλεκτροφωτισμού για βραδινές προπονήσεις της ομάδας, δεν υπάρχει πρόβλεψη τουαλετών δίπλα στις κερκίδες για τους θεατές, ούτε καλλωπισμός των υπαρχόντων κερκίδων και κατασκευή νέων. Σημαντικότερο όμως όλων των παραπάνω είναι η επιμήκυνση και διαπλάτυνση του γηπέδου, διότι οι διαστάσεις αυτή τη στιγμή είναι στο κατώτερο επιτρεπτό όριο, δηλ. 90 Χ 45m
Οι κανονισμοί, για να αγωνιστεί επίσημα μία ομάδα, σε ερασιτεχνική κατηγορία, επιβάλλουν επιπλέον δύο μέτρα περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου έως τα κιγκλιδώματα, για ασφάλεια των αθλητών. Γι΄αυτό λοιπόν είναι επιβεβλημένη η επιμήκυνση και διαπλάτυνση του γηπέδου. Η μελέτη που μας παρουσιάστηκε προβλέπει μόνο εκσκαφές και τοποθέτηση χλοοτάπητα, έγινε από την ΤΥΔΚ και το ποσό που απαιτείται γι’αυτά είναι 800.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση θα είναι από τις δημόσιες επενδύσεις.
Η ερώτηση που θέσαμε στον κ. Αναστόπουλο, είναι γιατί δεν συνέχισε την προσπάθεια που είχαμε ξεκινήσει το 2007 επί δημαρχίας Άγγελου Κοτρώνη, όπου είχαμε εξασφαλίσει από τον Ο.Σ.Κ ποσό 1.680.000 ευρώ!!, για επισκευές όλων των σχολείων και ολοκληρωμένο γήπεδο με όλες τις απαραίτητες εργασίες που προαναφέραμε, στον υφιστάμενο αθλητικό χώρο.
Τότε, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Σ.Κ. κ. Παταριάς είχε υποσχεθεί και άλλα περισσότερα χρήματα στην πορεία των έργων.
Πώς να συνεχίσει το δικό μας έργο ο κ. Αναστόπουλος; Προτίμησε να μείνει η Ύδρα μας για άλλα τέσσερα χρόνια χωρίς γήπεδο, χωρίς τίποτα. Πλήρης στασιμότητα ! !
Την απάντηση στο ερώτημα μας την δώσαμε εμείς και την γνωρίζετε όλοι σας αγαπητοί μας Συμπατριώτες. Ο κ. Αναστόπουλος δεν ήθελε αυτό το έργο !! Δεν ήθελε να το καρπωθεί άλλος (όπως τα φανάρια που τοποθετήθηκαν και ομόρφυνε και έλαμψε το λιμάνι μας), δεν μπορούσε να διανοηθεί πως εμείς σε επτά μήνες καταφέραμε τόσα πολλά και εσκεμμένα κωλυσιεργούσε με διάφορες ανυπόστατες και ψεύτικες δικαιολογίες, κατά την γνωστή σε όλους μας τακτική του, για να φτάσουμε τώρα, λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, για να «τάξει» για άλλη μια φορά στη νεολαία του νησιού μας το πολυπόθητο γήπεδο, το οποίο περιμένουμε όλοι πάρα πολλά χρόνια. Πόσες ευκαιρίες πήγαν χαμένες ! Πόσα θα είχαν γίνει στο Νησί μας.
Στις εκλογές του 2006 υποσχέθηκε ότι αυτή η τετραετία θα ήταν της Νεολαίας και έφτασε στο σημείο προεκλογικά να επιδεικνύει μακέτα του Υ.Ν.Ο με αθλητικά έργα, παρουσιάζοντάς τα ως μελλοντικό δικό του έργο.
Θυμηθείτε αγαπημένοι μας Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες, τί και πόσα τάζει με βαρύγδουπους και ψεύτικους λόγους πριν από κάθε εκλογές και μόλις πάρει και πάλι την καρέκλα, ανήμπορος και ανεπαρκής δεν κάνει τίποτα και το νησί μας μένει πίσω, όλο και πιο πίσω………..
Επίσης εσκεμμένα καθυστέρησε να περιέλθει το γήπεδο στο Δήμο Ύδρας, αφού απευθύνθηκε σε άλλες μη αρμόδιες Υπηρεσίες για να αναβάλει την όλη διαδικασία, ενώ θα έπρεπε να απευθυνθεί στη διεύθυνση κληροδοτημάτων, καθώς το γήπεδο της Ύδρας έχει περιέλθει στην κατοχή του Δήμου με ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ. Το γεγονός αυτό μας το επιβεβαίωσε και ο ίδιος σε τοποθέτησή του στο Δ.Σ το Μάιο του 2009, όταν είχε γίνει ανάλογη συζήτηση.
Ρωτήσαμε επίσης πού θα βρει τα χρήματα για την υλοποίηση της μελέτης, την στιγμή που όλοι γνωρίζουμε ότι η χώρα μας βρίσκεται σε πρωτοφανή οικονομική κρίση. Φυσικά δεν πήραμε απάντηση.
Το γήπεδο τώρα θα είχε τελειώσει, αγαπητά νιάτα του νησιού μας, εσείς θα είχατε ένα σπουδαίο και υπερσύγχρονο γήπεδο και όλοι εμείς θα σας καμαρώναμε να αγωνίζεστε με επιτυχίες σε αυτό.
Δεν μας δόθηκαν επίσης πειστικές απαντήσεις ως προς το χρονοδιάγραμμα, πότε δηλαδή θα παραδοθεί στους νέους του νησιού μας για χρήση το γήπεδο.
Ύστερα από όλα αυτά τα ερωτήματα που θέσαμε στο Δ.Σ , ο κ. Αναστόπουλος αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι θα γίνει και δεύτερη μελέτη, «ζήσε Μάη μου…..» που θα προβλέπει όλα τα παραπάνω, ώστε να είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσει ο Α.Ο Ύδρας επίσημα, στα πρωταθλήματα που αγωνίζεται. (Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Α.Ο Ύδρας σε αυτή την αγωνιστική περίοδο, χρησιμοποιεί για έδρα του το γήπεδο της Ερμιόνης). Που καταντήσαμε, η γειτονική μας Ερμιόνη να έχει σύγχρονο γήπεδο και η Ύδρα τίποτα. Όλα αυτά τα χρωστάει και θα τα χρωστάει μια ζωή το νησί μας στον κ. Αναστόπουλο. Επίσης μας είπε ότι θα γίνει και Περιβαλλοντική μελέτη……..
Όπως καταλαβαίνουμε όλοι, το κόστος περίπου θα διπλασιαστεί. Ο κ. Αναστόπουλος περίτρανα θα κουνάει τις μελέτες για ψηφοθηρικούς λόγους και θα λέει «δεν μου δίνουν χρήματα να τις υλοποιήσω». Για άλλη μια φορά θα του φταίνε κάποιοι άλλοι…
Με πατριωτικούς χαιρετισμούς,


Άγγελος Λ. Κοτρώνης
Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π.
τ. Δήμαρχος Ύδρας


οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Παναγιώτης Εμμ. Μαρκαντώνης

Λουκία Στεφ. Λούλου