Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Γεωργακοπούλου Κυριακή του Νικολάου










Αγαπητοί Υδραίοι, Υδραίες και φιλυδραίοι,
Ονομάζομαι Κυριακή (Κούλα Γεωργακοπούλου).

Επειδή αγαπώ αυτόν τον τόπο, όπως κι εσείς, δηλώνω παρoύσα σ΄ αυτές τις δημοτικές εκλογές, ως υποψήφια του συνδυασμού «Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΑ» του οποίου ηγείται ο ΄Αγγελος Κοτρώνης, που τον εκτιμώ σαν άνθρωπο και πιστεύω ότι μπορεί να κατορθώσει να επιλύσει τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν, εδώ και πολλά χρόνια το νησί μας.
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην ΄Υδρα, τελειώνοντας το Λύκειο παρακολούθησα μαθήματα σε  σχολή γραμματέων, λογιστών – φοροτεχνικών και αγγλικής γλώσσας. Στο διάστημα αυτό πήρα το πτυχίο κομμωτικής και τελικά αυτό ήταν το επάγγελμα που με κέρδισε, γιατί πάντα μου άρεσε η άμεση επαφή με τον κόσμο.
Εχω διατελέσει γενικός γραμματέας του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου ΄Υδρας, πρόεδρος του συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου ΄Υδρας, επίσης μετά από δική μου προτροπή, ιδρύουμε το σύλλογο γυναικών ΄Υδρας και φιλοδοξούμε να αναδείξουμε  τη συμβολή της γυναίκας στην υδραϊκή κοινωνία.
Εδώ και 16 χρόνια είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και διατηρώ δύο καταστήματα στο νησί μας. Στην καθημερινή ζωή, μέσω της δουλειάς μου, έρχομαι σε επαφή με πολύ κόσμο, Υδραίους και ξένους, πολλοί απ΄ αυτούς μου εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στον τόπο μας. Δεν αισθάνομαι ευχάριστα, όταν πρέπει να συζητώ τα αυτονόητα που θα έπρεπε να είχαν  γίνει, (παιδικός σταθμός, παιδική χαρά, ύδρευση, αποχέτευση, ανεργία, εξυπηρέτηση τουριστών, άθληση κ.α)

Αισθάνομαι ότι μπορώ να προσφέρω στον τόπο μας γι΄ αυτό το λόγο αποφάσισα να συμμετέχω ενεργά σ΄αυτές τις εκλογές, ζητώντας την υποστήριξη σας, για να κάνουμε την ΄Υδρα ΜΟΝΑΔΙΚΗ, για εμάς  που ζούμε εδώ, αλλά και γι΄ αυτούς που την επισκέπτονται.


Με εκτίμηση

Κυριακή Γεωργακοπούλου 



 

ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Δημητρίου







Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Χρόνο με το χρόνο πληθαίνουν οι φωνές που συγκρίνουν το χθες με το σήμερα. Αναπολούν την παλιά κοσμοπολίτικη Ύδρα, ένα νησί που έσφυζε από ζωή και η γραφική εικόνα του ταξίδευε σε όλο τον κόσμο.

Η αλήθεια είναι πως το νησί μας τα τελευταία 20 χρόνια δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει σύγχρονα προβλήματα προσαρμογής ώστε να διατηρήσει την παλιά του λάμψη και ευημερία.

Κάναμε τα πλεονεκτήματα μας μειονεκτήματα!
Στη «σύγχρονη» Ύδρα του Σαββατοκύριακου και των πυροτεχνημάτων ο τουρισμός μειώθηκε δραματικά,
αυξάνοντας την ανεργία σε όλους τους κλάδους.
Η καθημερινότητα των Υδραίων έγινε δύσκολη και μίζερη.

Δεν μπορούμε πια να μιλάμε για μια «σύγχρονη» Ύδρα...

Όταν αναγκαζόμαστε να πίνουμε εμφιαλωμένο νερό, πληρώνοντας αδρά το μη πόσιμο.

Όταν προσφέρουμε στους επισκέπτες μας «οργανωμένες παραλίες» χωρίς τουαλέτες.

Όταν δεν υπάρχει ίχνος περιφερειακής ανάπτυξης.

Όταν για χρόνια δεν μπορέσαμε να λύσουμε το θέμα της αποχέτευσης με τις γνωστές συνέπειες...

Όταν δεν τολμάμε να μιλήσουμε δημόσια για τα προβλήματα του τόπου μας.

Ήρθε η ώρα να ξεπεράσουμε τους δισταγμούς μας 
 
Η αλήθεια για την Ύδρα έφτασε!
Ζητώ λοιπόν την στήριξή σας για να αγωνιστώ και εγώ στο πλευρό
του Άγγελου Κοτρώνη… για την Ύδρα που όλοι ονειρευόμαστε!



Με φιλικούς χαιρετισμούς
Κώστας Δ. Παπουτσής

Σκάγκου - Μπεξή Ελένη του Αναστασίου









Ελένη Μπεξή- Σκάγκου
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Ύδρας

Φίλες και φίλοι,
Νοιώθω τυχερή γιατί γεννήθηκα σ’ ένα μοναδικό, από άποψη αρχιτεκτονικής και φυσικής ομορφιάς, τόπο. Είμαι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Οι γονείς μου είχαν για πολλά χρόνια ένα μίνι- μάρκετ, το οποίο έχει τώρα αναλάβει ο πάντα γελαστός αδερφός μου, Χρήστος.
Σαν μητέρα δύο νέων παιδιών, που λατρεύουν την Ύδρα και δεν επιθυμούν να φύγουν από εδώ, πολλές φορές προβληματίστηκα ποιο θα είναι το μέλλον τους. Το νησί μας τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει σημάδια παρακμής. Το νερό είναι ακατάλληλο. Πλοίο συμβατικό δεν υπάρχει. Η καθαριότητα είναι μόνο στη «βιτρίνα», δηλαδή στο λιμάνι, ενώ στις  περιοχές στα ψηλότερα σημεία της Ύδρας είναι ανύπαρκτη. Μέριμνα για τους νέους δεν υπάρχει (ενημερωτικές ομιλίες, δράσεις επαγγελματικής κατάρτισης για τους ανέργους, καλλιτεχνικά εργαστήρια και διάφορα πολιτιστικά γεγονότα). Κάποιο σημαντικό έργο δεν έγινε, που θα χαρίσει στην Ύδρα άνεμο προόδου και ευημερίας. Πολλά λόγια ακούμε για ευρωπαϊκά κονδύλια, ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά αυτά μένουν στα χαρτιά! Αν εξαιρέσουμε  τους επτά μήνες, που ο Άγγελος Κοτρώνης ανέλαβε το Δήμο και στους οποίους έγινε η αρχή για αρκετά έργα, τίποτε ξεχωριστό δεν είδαμε!
Αποφάσισα λοιπόν να συμμετέχω στις επόμενες δημοτικές εκλογές και πάλι σαν υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό «Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΑ» , με αρχηγό τον Άγγελο Κοτρώνη, στον οποίο έχουμε εναποθέσει όλες μας τις ελπίδες για να έχει η Ύδρα ένα καλύτερο μέλλον, το μέλλον που πραγματικά μας αξίζει!
Θα ήταν μεγάλη τιμή για μένα και την οικογένειά μου η στήριξή σας με την ψήφο σας. Κι εγώ με τη σειρά μου υπόσχομαι ότι θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για το καλό και την ευημερία του τόπου μας!

 

Με εκτίμηση,

Ελένη Μπεξή- Σκάγκου
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Ύδρας

Καράχου Παναγιούλα του Εμμανουήλ










Αγαπητοί συμπατριώτες-συμπατριώτισσες
φίλες και φίλοι μου,
     Πριν 4 χρόνια μου έγινε πρόταση από τον αρχηγό του συνδυασμού
" Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΑ"  Άγγελο Κοτρώνη, να συμμετάσχω στο  συνδυασμό. Για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους δε δέχθηκα. Δεν έπαψα όμως να στηρίζω με τον τρόπο μου την προσπάθεια που έγινε για μια αληθινή αλλαγή  στην ποιότητα ζωής του νησιού μας.
Ο  Άγγελος Κοτρώνης όπως όλοι γνωρίζουμε είναι άνθρωπος με γνώσεις, θέληση και αμέριστη αγάπη για την Ύδρα. Αυτό φαίνεται φανερά και από το σπουδαίο έργο που έκανε στην επτάμηνη θητεία του σαν δήμαρχος Ύδρας.
Έτσι 4 χρόνια μετά - το φετινό καλοκαίρι του 2010- αποδέχτηκα τη νέα πρόταση που μου έγινε να αναλάβω ενεργά μέρος στη μεγάλης ευθύνης προσπάθεια να αναδιοργανώσουμε το Δήμο μας και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής στο νησί μας, πάντα βέβαια με τη δική σας θέληση και την αντίστοιχη υποστήριξη.
Όλοι και όλες με γνωρίζετε. Εργάζομαι πολλά χρόνια στο Νοσοκομείο μας, προσφέροντας καθημερινά τις υπηρεσίες μου σε όλους τους συμπολίτες μας.
Ιδρυτικό μέλος του Μουσικού Συλλόγου Ύδρας, που με το έργο του προσπαθεί να δώσει διεξόδους στα παιδιά και τους νέους του νησιού μας. Μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης Ύδρας και των συλλόγων Γονέων - Κηδεμόνων του Γυμνασίου - Λυκείου Ύδρας.
Παντρεμένη  και μητέρα δυο παιδιών, αγωνίζομαι καθημερινά  για τη βελτίωση της ζωής στο νησί μας.
Στις επερχόμενες εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, σας προτείνω να επιλέξετε το συνδυασμό " Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΑ" να ηγηθεί της προσπάθειας
αναβάθμισης του νησιού, αλλά και τις δικές μου πρωτοβουλίες στους τουριστικού, κοινωνικούς, πολιτιστικούς και επαγγελματικούς τομείς.
Εμείς που ζούμε όλη τη διάρκεια του χρόνου εδώ, αλλά και όσοι συμπατριώτες μας αναγκάζονται το χειμώνα να μετακομίζουν, για σπουδές των παιδιών τους ή για λόγους υγείας, γνωρίζουμε πως είναι επιτακτική  η ανάγκη, με συντονισμένες, έγκυρες και έγκαιρες ενέργειες, να προάγουμε τα συμφέροντα του νησιού μας.
   Αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί  ΜΟΝΟ, από ένα Δήμαρχο συγκροτημένο, με γνώσεις, ήθος, θέληση και πλαισιωμένο από ανθρώπους που έχουν την επιθυμία και το κέφι να βοηθήσουν, χωρίς ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
Θα είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη για μένα να με στηρίξετε με την ψήφο σας στις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου , γιατί όλοι θέλουμε- όσο ποτέ άλλοτε

ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΑ

Με εκτίμηση,
Παναγιούλα Εμμ. Καράχου

Υποψήφια Δημ. Σύμβουλος  Συνδυασμού
“Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΑ”